Selecteer een pagina

Over mij

Hallo Marjolein, zou jij om te beginnen jezelf even voor willen stellen?

Ik ben Marjolein, 32 jaar en woon sinds 2012 in Agadir Marokko. Doordat ik n chronische ziekte heb is het klimaat in agadir beter voor mijn spieren. Ik heb hier minder pijn, minder vermoeidheid en het belangrijkste ik ben medicatie vrij. Ik heb made in maroc opgezet. ’n bedrijf die locale ambachtslieden helpt met het verkopen. Ik koop bij hun in, voor fairtrade prijzen, zo hebben zij ruimte om hun familie te onderhouden etc. Ik verkoop de producten in Nederland en ’n deel van de winst gaat weer terug naar de projecten in Agadir Marokko.

Je zet je in voor zwerfdieren, straatkinderen én gehancicapten, op welke manier doe jij dit?

Ik begon met de gehandicapten/ wees/ straat kinderen in bijv. weeshuizen, ziekenhuizen en bedelende moeders met kinderen in Agadir. Ik weet dat er veel lichamelijke gehandicapten zijn en begon met 2de hands kinderkleding inzamelen in Nederland. Dat werden uiteindelijk 15 verhuisdozen vol. Gratis ingezameld, gratis transport, en gratis weggeven. Ik krijg nog wekelijks kleding binnendatum gedoneerd wordt voor de kinderen van Agadir.

Ik ben nu ook bezig met n veelvoudig lichamelijk gehandicapten jongen die ’n andere rolstoel nodig heeft. Zijn rolstoel is beperkt qua mogelijkheden zoals accu, afstand, snelheid. Ajoub heeft n progressieve ziekte, maar 100% geestelijk goed! Hij is afgestudeerd en wilt werken. Met zijn nieuwe rolstoel heeft hij mee vrijheid om.te gaan en staan waar hij wilt, op dit moment is de band van zijn rolstoel lek. Dus hij gaat op dit moment nergens heen.

Dit doe ik samen met Laila Akka, de rolstoel hebben we op marktplaats gevonden voor €800 dat is inclusief nieuwe accu en nu wachten we op antwoord voor gratis transport naar Agadir. Hoe mooi zou het zijn dan ajoub 2018 kan beginnen in ’n andere rolstoel.

De straatkinderen is ’n verhaal apart. Omdat er geen afkickklinieken zijn in Marokko waar de locale bevolking zo terecht kan, is deze doelgroep erg moeilijk. Ze zijn vaak verslaafd en verwaarloosd. Ze hebben geen kijk meer op realiteit door het lijm gebruik. ik zet mij praktisch in met schone kleding, medische verzorging voor bijvoorbeeld wonden. Ze kennen me op straat, dan krijg ik n knuffel en kijk ik even hoe het met ze gaat. Ze kunnen goed aangeven wat ze nodig hebben.

De straat dieren is eigenlijk ’n uit de hand gelopen hobby. Het begon met de katten voor de deur, gewonden dieren verzorgen, naar de dierenarts en uiteindelijk heb ik samen met n vriendin ’n katje gratis laten adopteren in Nederland”tajine woont nu in Amsterdam”. Dieren helpen is ook frustrerend omdat het nooit ophoudt. Je helpt de ene en dan draai je om en zie je nog 8 katten die hulp nodig hebben. Daarom zijn de dierenorganisaties zo belangrijk zij zetten zich in voor het steraliseren, vaccineren (rabiës) en registeren. Doordat je steraliseerd komen er minder straat dieren bij. We zijn dit jaar begonnen in samenwerking met de gemeentes om het project op te zetten. De verwachtingen zijn hoog, de gemeentes denken in 1 jaar te realiseren, wat wij in Europa al minstens 40 jaar effectief doen. Nu zijn we op het punt beland dat er meer donaties moeten komen. Ook Nederlandse toeristen weten mij te vinden. Zij spreken mij aan voor hulp om ’n klaar te maken om te adopteren naar Europa. Op dit moment wordt hond boef klaar gemaakt voor adoptie

Ik werk samen met:

Ben je geïnteresseerd in dieren organisaties in jou geboorte stad kijk dan hier voor Marrakech of Tanger

 

Wat is jouw drijfveer om je zo in te zetten voor al deze projecten?

Na ’n tijdje in Marokko merk je dat er ’n  verandering komt. Je bent geen toerist meer, je woont nu hier, je leeft hier, en ik help met de kwaliteiten die ik bezit. Ik ben opgevoed met vrijwilligers werk. Vandaar dat het van nature komt.

Hoe zouden anderen jou kunnen helpen bij deze projecten?

Wat belangrijk is met alle projecten waar ik mij voor inzet is publiciteit, aandacht en kenbaar maken aan het grote publiek. Zo kunnen andere mensen mee helpen met hun eigen kwaliteiten.

Daarnaast is het financiële plaatje belangrijk. Zonder geld kom je nergens. inzameling acties zijn ook belangrijk. Er is genoeg nodig.

Wil je nog een boodschap meegeven aan onze lezers op marokko.nl?

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik hier mijn verhaal mag doen. Door dit podium komt er publiciteit, aandacht en wie weet te gekke ideeën om geld in te zamelen. Hopelijk zijn er bedrijven/ mensen die willen doneren, of misschien wil je wel n kat adopteren, alles is mogelijk.